HEIQ XPECTRA

Transparante geleidende coating

De toekomst van kosten, energie & tijd
Efficiënte isolatie van gebouwen

HeiQ Xpectra vertegenwoordigt een revolutionaire stap in thermische isolatietechnologie. Deze geavanceerde coatingtechnologie biedt ongeëvenaarde voordelen voor de bouwindustrie.

Het is onze missie om superieure isolatie-efficiëntie te bieden via een kostenefficiënte, eenvoudige laag muurcoating. Hierdoor kunnen honderdduizenden huizen een lager energieverbruik realiseren dat voldoet aan de strenge eisen van de EU-richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen en helpt om EU-gebouwen tegen 2050 klimaatneutraal te maken.

Naast muurcoatings kan HeiQ Xpectra ook worden toegepast voor transparante verwarming, handtekeningbeheer, geprinte elektronica en meer. HeiQ Xpectra is klaar om meerdere industrieën te transformeren.

Microscopische draden voor geavanceerde thermische isolatie & afscherming

HeiQ Xpectra maakt gebruik van een gepatenteerde technologie op basis van ultradunne, micrometerlange draden van edelmetaal. Deze draden vormen een duurzaam netwerk binnen de coating en bieden permanente warmtereflecterende eigenschappen die de thermische isolatieprestaties van muren verbeteren. Deze geavanceerde technologie garandeert een langdurige doeltreffendheid en betrouwbaarheid.

Belangrijkste voordelen

Superieure retrofit isolatie

Eén enkele laag HeiQ Xpectra op de muren biedt dezelfde isolerende impact als 4 cm traditionele polystyreen isolatie, wat zorgt voor maximale energie-efficiëntie met minimaal ruimtegebruik.

Voldoet perfect aan de EU-regelgeving

HeiQ Xpectra voldoet niet alleen aan de EU-richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen, maar overtreft deze zelfs. Door het vereenvoudigen van het renovatie- en retrofitproces en het verlagen van de kosten, maakt het behalen van energie-efficiëntienormen eenvoudiger en betaalbaarder, waardoor de renovatiekosten aanzienlijk lager uitvallen dan bij traditionele muurisolatie.

Veelzijdige toepassingen

Naast de isolatie van gebouwen kan HeiQ Xpectra worden gebruikt voor transparante verwarming op ramen en glas, handtekeningbeheer en geprinte elektronica. Deze veelzijdigheid opent nieuwe markten en mogelijkheden voor groei.

Een aantrekkelijke investeringskans

HeiQ Xpectra biedt een baanbrekende benadering van gebouwisolatie die voldoet aan de strenge energieregelgeving van de EU. Met een enorme en groeiende markt die gedreven wordt door de behoefte aan energie-efficiënte renovaties en aanpassingen, biedt HeiQ Xpectra een uitzonderlijke investeringskans. De kosteneffectiviteit, het gebruiksgemak en de brede toepasbaarheid van de technologie in verschillende industrieën zorgen voor een sterk rendement op investering.

Marktpotentieel

Met meer dan 220 miljoen gebouwen in Europa die energie-efficiënte renovaties en aanpassingen vereisen tegen 2030, voorziet HeiQ Xpectra in een cruciale marktbehoefte. Het snelle toepassingsproces en de aanzienlijke kostenbesparingen ten opzichte van traditionele methoden maken het tot een favoriete keuze voor vastgoedeigenaren en bouwbedrijven.

Schaalbaarheid en innovatie

De veelzijdigheid van HeiQ Xpectra gaat verder dan het isoleren van gebouwen en omvat ook andere toepassingen zoals transparante verwarming voor ramen, handtekeningbeheer en geprinte elektronica. Dit aanpassingsvermogen vergroot het marktpotentieel en zorgt voor duurzame groei en innovatie.

Doe mee en revolutioneer energie-efficiëntie

Investeer in HeiQ Xpectra en maak deel uit van een transformatieve reis naar duurzame en energie-efficiënte bouwoplossingen.

Met zijn innovatieve technologie, brede toepasbaarheid en aanzienlijke marktpotentieel is HeiQ Xpectra een uitstekende investeringsmogelijkheid in het zich ontwikkelende landschap van energie-efficiënte oplossingen.

Breed toepassingsgebied

 • Transparante low-E coating voor gebouwisolatie
  – Kassen
  – Gebouwen
  – Transparante films
 • Signatuurbeheer voor thermische camouflage
  – Infrarood afscherming
  – Radar afscherming
  – EMI
 • Gedrukte elektronica
  – Transparante elektroden
  – Organische fotovoltaïsche cellen
  – Elektroluminescentie
 • Transparante verwarming
  – Actieve ruitverwarming & ontdooiing
  – Windscherm achteraan
  – Koplampen

TECHNISCHE GEGEVENS

Verkrijgbaar in onderzoekshoeveelheden (vanaf 50 g), ontwikkelingshoeveelheden (vanaf 500 g) en productiehoeveelheden (vanaf 5 kg).

 • Transparant (tot 98% lichttransmissie)
 • Toepasbaar via rol-naar-rol printen,tamponeren of zeefdrukken
 • Bruikbaar op flexibele substraten
 • Thermovormbaar zonder verlies van geleidbaarheid
 • Antistatische bescherming
 • Hoge reflectie van voor IR- en radarfrequenties
 • Type: Dispersie
 • Concentratie /%: 4,0±0,1
 • pH: 4-7
 • Beeldverhouding: ca. 1,000
 • Deeltjesgrootte: D90=30-50vm
 • Kleur: Zilvergrijs