IP creator voor nieuwe materialen

HeiQ is een Zwitserse IP creator en een gevestigd wereldmerk in materiaal- en textielinnovatie.

We hebben een aantal van de meest effectieve, duurzame en hoogwaardige technologieën tot nu toe ontwikkeld. We onderzoeken nieuwe oplossingen voor partners, leveren opgeschaalde productie vanuit onze vestigingen over de hele wereld en helpen partners met marktintroducties – met als doel binnen enkele maanden van lab naar consument.

  • Opgericht in 2005
  • Zwitsers Federaal Instituut voor Technologie Zürich (ETH) spin-off
  • Meer dan 200 professionals van 29+ nationaliteiten op 5 continenten
  • 35% vrouwelijk leiderschap
  • 50+ mensen in R&D
  • Academisch onderzoeksnetwerk van meer dan 30 universitaire partners
  • 7 productievestigingen met een capaciteit van 45.000 ton
  • Vertrouwde innovatiepartner voor meer dan 300 merken wereldwijd
  • Meervoudig prijswinnaar (Swiss Sustainability & Swiss Technology award)
  • Sterke reputatie voor het ESG & duurzame downstream effect van onze innovatie

Bij HeiQ richten we ons op het verbeteren van het leven van miljarden mensen wereldwijd door hygiëne, comfort, bescherming en duurzaamheid toe te voegen aan de producten die we dagelijks gebruiken.

Geboren tijdens een wandeling

 

Carlo Centonze
Medeoprichter & Group CEO

“Na een week wandelen in de Zwitserse Alpen begonnen onze vriendinnen afstand van ons te houden omdat we zulke stinkende tech-shirts hadden.”

 

 

Dr. Murray Hoogte
Medeoprichter & Group Chief Science Officer

“Dus dachten we: We gaan de wetenschap gebruiken om merken te helpen kleding te maken die de hele week fris ruikt!”

 

XLON:HEIQ

HeiQ is sinds 2020 genoteerd aan de London Stock Exchange Main Market.

Leiderschapsteam
Carlo Centonze

Carlo Centonze

Medeoprichter & Group Chief Executive Officer

Carlo studeerde Milieuwetenschappen en Bosbouwkunde (MSc) aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie, ETH Zürich. Hij behaalde zijn Executive MBA aan de Universiteit van St.Gallen (HSG). Na zijn diensttijd als legerpiloot begon hij zijn professionele carrière als medeoprichter van de ETH-spin-off MyClimate, een non-profitorganisatie en prominente aanbieder van koolstofcompensatiemaatregelen. Sinds 2004 is Carlo medeoprichter en CEO van HeiQ en heeft hij het bedrijf ontwikkeld van een bedrijf met twee werknemers tot een bedrijf met meer dan 200 werknemers. Hij is ook voorzitter van ECSA Group, een 108 jaar oude Zwitserse distributeur van chemicaliën en energie met een geconsolideerde omzet van meer dan USD 300 miljoen voor 2020 en is lid van de raad van bestuur van Science Industries, de Zwitserse vereniging van de farmaceutische, biotechnologische en chemische industrie.

Dr. Murray Hoogte

Dr. Murray Hoogte

Medeoprichter, Group Chief Innovation Officer & CEO van HeiQ Pty. Ltd. (AUS)

Murray studeerde chemische technologie aan de universiteit van Newcastle, Australië. Hij kreeg een Fulbright-beurs om aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) te studeren, waar hij zijn Ph.D. behaalde. Later aanvaardde hij een postdoctorale onderzoekspositie aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie ETH Zürich. Sinds 2005 heeft Murray HeiQ gediend als CTO, waarbij hij het productpallet heeft ontwikkeld van één product tot meer dan 100 producten.

Xaver Hangartner

Xaver Hangartner

Financieel directeur

Xaver begon zijn carrière in de financiële wereld in 2005 na het behalen van een bachelor in Business Administration aan de Universiteit van St.Gallen (HSG). Aan het begin van zijn professionele carrière werkte hij bij EY Zwitserland als auditor voor industriële klanten en in 2009 studeerde hij af als Zwitsers Certified Public Accountant. Later werkte hij in verschillende financiële functies en gaf hij leiding aan het wereldwijde financiële en boekhoudkundige team van een beursgenoteerde Koreaanse producent van speciale chemicaliën voordat hij in 2018 bij HeiQ in dienst trad als hoofd controlling. In oktober 2019 werd hij benoemd tot Group Chief Financial Officer.

Hoi Kwan Lam

Hoi Kwan Lam

Group Chief Differentiation Officer & EVP Consumer Validation

Hoi Kwan brengt een dozijn jaar ervaring in marketing met zich mee op het gebied van branding van consumenten, marktonderzoek, reclame en branding van ingrediënten. Tijdens haar studie Marketing aan de City University van Hong Kong begon Hoi Kwan al met marketingadviesprojecten voor het Wereld Natuur Fonds (WWF) en internationale FMCG-bedrijven als Reckitt Benckiser en Otsuka Pharmaceuticals. Daarna ging ze werken voor merken van Procter & Gamble in branding, reclame en consumentenonderzoek. Hoi Kwan kwam in 2016 bij HeiQ als Global Brand Manager na het behalen van haar masterdiploma in marketing aan de Universiteit van St. Gallen en is in 2019 benoemd tot Group CMO.

Robin Temmerman

Robin Temmerman

EVP Business Unit Lifesciences, CEO bij HeiQ Chrisal (BE)

Robin is Chief Executive Officer (CEO) en Chief Technology Officer (CTO) van HeiQ Chrisal in België.

Robin studeerde Biotechnologie (MSc) aan de Universiteit Gent en promoveerde in de Microbiologie aan dezelfde universiteit, met als specialisatie probiotica. Na zijn doctoraat kreeg Robin een positie bij het Labo Microbiële Ecologie en Technologie (Universiteit Gent) om onderzoek te doen naar waterzuivering en het gebruik van probiotica om Legionella in koelwater te bestrijden. Ondertussen volgde hij verschillende cursussen aan de Vlerick Business School.

In 2006 verhuisde Robin naar het Belgische bedrijf Chrisal om als R&D-manager het probiotische reinigingsproject op te starten. In 2009 werd Robin benoemd tot CEO van het bedrijf.. Naast zijn huidige functie bij HeiQ Chrisal is Robin ook internationaal ambassadeur voor Zuid-Afrika bij de Belgische Kamer van Koophandel.

Mike Abbott

Mike Abbott

EVP Business Unit Textiles & Flooring, CEO bij HeiQ ChemTex (VS)

Mike heeft een diploma in Mechanical Engineering & Industrial Management van het West Virginia University Institute of Technology. Hij was onder andere Global Head-Up of Innovation bij Hanesbrands Inc. Mike is een sterke leiderschapsprofessional die meerdere jaren in de kleding- en woningcategorieën heeft gewerkt, zowel aan de klant- als aan de leverancierskant van het bedrijf, en die bedreven is in Operations Management, Stofvorming, Stofverwerking, Productontwikkeling, Productbeheer en -ontwikkeling van concept tot commercialisering, Merchandising, Onderhandelingen/Strategische partnerschappen en het leiden van teams. De behoeften van de consument en het merk vormen zijn leidraad.
Mike werkt bij HeiQ als CEO van HeiQ ChemTex.

TOM E. S. ELLEFSEN

TOM E. S. ELLEFSEN

EVP Business Unit Antimicrobiële stoffen, CEO van HeiQ Life (TH)

Tom heeft een diploma in financiën van de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania. Hij begon zijn carrière in investment banking in New York en stapte na verloop van tijd over naar materiaaltechnologie, waar hij met succes twee bedrijven heeft opgericht en verkocht die gespecialiseerd zijn in antimicrobiële technologie.

Dr. Oliver Zech

Dr. Oliver Zech

EVP Innovation Service, Voorzitter & CEO HeiQ RAS (DE)

Oliver studeerde scheikunde aan de Universiteit van Regensburg, Duitsland en de Universiteit van Versailles, Frankrijk. Hij behaalde zijn Ph.D in scheikunde in 2010. Later aanvaardde hij een postdoctorale onderzoekspositie aan het Max Planck Instituut voor Colloïden en Interfaces in Potsdam, Duitsland, in het kader van een beurs van de Max Planck Society. Oliver behaalde zijn MBA in algemeen management in 2018. Hij begon zijn carrière bij RAS in 2011 en was actief in verschillende managementfuncties van het bedrijf. Sinds 2019 is hij lid van de raad van bestuur en sinds 2021 CEO van HeiQ RAS AG.

Robert Liu

Robert Liu

Algemeen directeur van HeiQ China

Robert heeft een Master’s degree of Business Administration en een Bachelor’s degree of Science met meer dan 25 jaar ervaring in de internationale textiel- en papierchemische industrie. Hij was niet alleen betrokken bij de regionale en wereldwijde functies in Thailand, Zwitserland en Singapore, maar was ook hoofd van Archroma Chemicals (China) en juridisch vertegenwoordiger. In september 2023 werd Robert benoemd tot General Manager van HeiQ China.

Raquel vaz Vieira

Raquel vaz Vieira

CEO HeiQ Iberia (PT)

Raquel is CEO van HeiQ Iberia en beheert de merkrelaties en technische ondersteuning in de Iberische regio, werkt mee aan de ontwikkeling van de markt voor thuistextiel en leidt innovaties op het gebied van HeiQ thermoregulatie via de nieuwe innovatiehub in HeiQ Iberia. Haar ervaring omvat het management van de business units Phase Change Materials (PCM) en Thermoregulation Microencapsulation bij Devan Chemicals met een track record in het wereldwijd op de markt brengen van start-up technologieën met toegevoegde waarde. Ze heeft een bachelordiploma Chemie en een masterdiploma Functioneel Textiel van de Universiteit van Minho en een masterdiploma Executive Innovation van de Vierick Business School.

Pedro Herranz

Pedro Herranz

CEO HeiQ Medica (ES)

Pedro heeft meer dan 20 jaar ervaring in wereldwijd bedrijfsmanagement met focus op leidinggevende functies in verkoop, operationele, technologische en marketingfuncties in de distributie-, retail-, fintech- en IT-sector. 10 jaar daarvan heeft hij gewerkt als ondernemer en meegewerkt aan de succesvolle lancering van tech-startups. Pedro heeft gewerkt in Oceanië, Zuidoost-Azië en Europa. Hij is een van de oprichters van MasFaBes, dat vorig jaar onderdeel werd van de HeiQ Group en nu HeiQ Medica is. Pedro leidt de productielocatie voor medische hulpmiddelen van de groep bij HeiQ Medica en is productmanager voor medische hulpmiddelen.

Ming Liang

Ming Liang

CEO HeiQ Taiwan

Ming heeft bijna 20 jaar ervaring in de toeleveringsketen van textiel- en kledingproductie, met de nadruk op verkoop, materiaalinnovatie en -ontwikkeling, inkoop en productie. Ze heeft een Bachelor of International Trade van de National Taipei University of Business, Taiwan, spreekt Chinees, Engels en Spaans en heeft zowel in Taiwan als Argentinië gewoond. Ming werkt vanuit HeiQ Taiwan in Taoyuan City, Taiwan.

Kate Maiava

Kate Maiava

CEO HX Taiwan

Kate studeerde mode en textiel in Auckland, Nieuw-Zeeland. Na haar afstuderen deed ze veel technische en professionele ervaring op in textiel en kleding door te werken voor Designer Textiles International, TMC eigendom van Lempriere Australia, Youngone Corporation, All Saints, Under Armour & Old Navy/Gap inc.

Kate verhuisde de hele wereld over om haar roeping te volgen en woonde in Nieuw-Zeeland, Vietnam, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ze reisde naar vele fabrieken over de hele wereld om te werken aan de innovatie van verschillende hoogwaardige textielsoorten en kleding. Ze kwam in 2020 bij HeiQ en is CEO van HX Taiwan.

Adviesraad innovatie
Prof. Dr. Uwe Pieles

Prof. Dr. Uwe Pieles

Innovatie Hoofd Coach en Voorzitter van de Innovatie Adviesraad

Uwe is chemicus van opleiding en promoveerde aan het Max Planck Instituut voor experimentele geneeskunde in Göttingen, gevolgd door een postdoc aan het EMBL (European Molecular Biology Laboratory). Na 10 jaar in de farmaceutische industrie (Ciba Geigy/Novartis/ Altana) op het gebied van nucleïnezuren en antisense therapieën kwam hij in 2000 bij de University of Applied Sciences and Arts Northwest Switzerland School of Life Sciences” om onderzoek op te bouwen in materiaalwetenschappen en (bio)nanotechnologie met de focus op toegepast onderzoek. Hij is vooral geïnteresseerd in nanomaterialen, oppervlaktechemie, oppervlaktekarakterisering en bio-interfaces. In september 2020 trad hij in dienst bij HeiQ materials in de functie van voorzitter van de innovatieadviesraad en innovatiehoofdcoach.

Prof. Dr. Andreas Widmer

Prof. Dr. Andreas Widmer

Bestuurslid

Andreas is gediplomeerd arts in interne geneeskunde, infectieziekten en, sinds juli 2021, in epidemiologie van ziekenhuizen. Hij heeft zijn opleiding gevolgd in verschillende ziekenhuizen in Zwitserland en specialiseerde zich in infectieziekten aan de universiteit van Basel. In Iowa, VS, voltooide hij een opleiding in ziekenhuisepidemiologie en een master in epidemiologie. Tot 2021 was Andreas plaatsvervangend hoofd van de afdeling infectieziekten & ziekenhuisepidemiologie aan de universiteit van Basel. Andreas was medeoprichter van het nationale centrum voor infectiepreventie en is nog steeds voorzitter. Sinds 2003 is hij een regelmatige expert voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hij schrijft richtlijnen voor chirurgische handhygiëne en heeft bijvoorbeeld het eerste ontwerp afgerond voor “minimumnormen” voor infectiebeheersing in Zwitserse ziekenhuizen. Deze vereisten zijn inmiddels door de autoriteiten geaccepteerd en zijn sinds februari 2021 verplicht voor ziekenhuizen voor acute zorg. Andreas maakte ook deel uit van de groep voor preventie van chirurgische infecties bij de WHO. Naast handhygiëne is zijn belangrijkste onderzoeksinteresse de preventie van chirurgische wondinfecties, met de nadruk op de voorbereiding van de operatieplaats, antimicrobiële profylaxe en C.difficile-infecties. Andreas publiceerde 513 artikelen in peer-reviewed tijdschriften.

 

Prof. Dr. Martin Loessner

Prof. Dr. Martin Loessner

Bestuurslid

Martin studeerde biologie aan de Albert-Ludwigs Universiteit in Freiburg, Duitsland. Na zijn master Biologie in Michigan, VS, behaalde hij zijn Ph.D. aan de Technische Universiteit München in Freising. Hij vervolgde zijn carrière als postdoc aan het Instituut voor Microbiologie van de TU München. Na bezoeken aan de Universiteit van Nottingham, Engeland en de Ben-Gurion-Universiteit in Beer-Sheva, Israël, ontving hij zijn habilitatiegraad voor het geven van colleges microbiologie aan de TU München. Een onderzoeksverblijf aan de afdeling Moleculaire- en Celbiologie van de Universiteit van Californië in Berkeley werd in 2003 gevolgd door het aanvaarden van de leerstoel Voedingsmicrobiologie aan het Instituut voor Voedingswetenschappen en Voeding van de ETH Zürich.

Prof. Dr. Andreas Meyerhans

Prof. Dr. Andreas Meyerhans

Bestuurslid

Andreas heeft een PhD in Chemie van de Universiteit van Hamburg, Duitsland. Vanaf 1998 was hij hoogleraar aan de Saarland Universiteit in Duitsland. Hij is ICREA-onderzoekshoogleraar aan de Pompeu Fabra-universiteit en hoofd van het laboratorium voor infectiebiologie in Barcelona. Zijn onderzoek richt zich op infecties met niet-cytopathische virussen, in het bijzonder op het begrijpen van de factoren die de beslissing tussen een acuut versus een persistent infectieverloop reguleren, het definiëren van de factoren die de dynamische balans van virusuitbreiding en immuuncontrole in persistente infecties controleren en het genereren van kwantitatieve beschrijvingen van de virus/immuunsysteemdynamiek door middel van wiskundige modellering.

Prof. Dr. Hans Marcus Textor

Prof. Dr. Hans Marcus Textor

Bestuurslid

Marcus is emeritus hoogleraar, ETH Zürich, afdeling Materialen. Hij studeerde scheikunde aan de universiteit van Zürich. Na een beurs van de Royal Society bracht hij twee jaar door aan de School of Molecular Sciences, University of Sussex, Brighton, Verenigd Koninkrijk, op het gebied van geavanceerde technologieën voor oppervlakte- en interfacekarakterisering. Tussen 1978 en 1994 werkte hij in verschillende R&D-functies in de industrie(Alusuisse-Lonza) aan materialen en oppervlaktetechnologieën met betrekking tot metalen en composieten voor toepassingen in de auto-industrie, architectuur, voeding en verpakking. In 1994 trad hij in dienst bij de ETH Zürich, afdeling Materialen, en bouwde een onderzoeksgroep op op het gebied van oppervlakken en interfaces van biomaterialen, biosensoren, medische implantaten, celkweekplatforms, dragers voor medicijnafgifte en nanomaterialen voor biotechnologische en medische toepassingen. Hij ging in 2011 met pensioen, maar blijft wereldwijd advies geven aan openbare en particuliere R&D-instellingen en -bedrijven.

Prof. Dr. Werner Kunz

Prof. Dr. Werner Kunz

Bestuurslid

Werner is gepromoveerd in de chemie aan de Universiteit van Regensburg (UR) en is hoogleraar en hoofd van het Instituut voor Fysische en Theoretische Chemie aan de UR, waar hij ook de leerstoel “Solution Chemistry” en het Carl-von-Carlowitz Centre of Sustainable Chemistry leidt. Hij is co-auteur van meer dan 300 peer-reviewed publicaties, waarbij het onderzoek zich richt op de chemie van complexe oplossingen, zoals oplosmiddelen, zouten, oppervlakteactieve stoffen enz., evenals groene chemie en samenhangende productformuleringen, zoals biobrandstoffen, biopolymeren, plantenextracten enz.

 

Prof. Dr. Hyung Gyu Park

Prof. Dr. Hyung Gyu Park

Bestuurslid

Hyung Gyu is professor aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de Pohang University of Science and Technology (POSTECH), Korea. Zijn academische voorbereiding omvat M.S. van Werktuigbouwkunde, Seoul National University, Korea (2000), over Computational Fluid Dynamics, Ph.D. van Werktuigbouwkunde, University of California in Berkeley, VS (2007), over het baanbrekende onderzoek van snel massatransport binnen koolstofnanobuizen, en de postdoctorale opleiding bij Lawrence Livermore National Laboratory, CA, VS. In 2009 trad hij in dienst bij het Swiss Federal Institute of Technology (ETH) Zürich, de afdeling Werktuigbouwkunde en Procestechniek, waar hij een aanstelling als hoogleraar kreeg en leiding gaf aan het Laboratorium voor Nanowetenschappen voor Energietechnologie & Duurzaamheid (NETS). In 2019 keert hij terug naar Zuid-Korea, herbouwt NETS en lanceert een nieuw onderzoekscentrum, Center for Low-Dimensional Transport Physics. Hyung Gyu’s onderzoeksinteresse bestaat uit fundamenteel begrip van transportverschijnselen in een lage-dimensionale smalle ruimte, engineering van membraanplatformen die kunnen omgaan met lage-dimensionale ruimten en koppeling van plasmonische detectie aan nanofluïdica.

Prof. Dr. Nico Bruns

Prof. Dr. Nico Bruns

Bestuurslid

Nico is hoogleraar Macromoleculaire Chemie aan de afdeling Zuivere en Toegepaste Chemie van de Universiteit van Strathclyde, Glasgow, VK. Zijn onderzoeksinteresses zijn bio-geïnspireerde polymeermaterialen, biokatalyse in polymeerchemie en amfifiele zelfassemblage van polymeren. Hij studeerde Scheikunde aan de universiteiten van Freiburg (Duitsland) en Edinburgh (VK) en promoveerde in 2007 in de Macromoleculaire Chemie aan de universiteit van Freiburg. Na een postdoc aan de University of California, Berkeley, ging hij werken aan de University of Basel in Zwitserland, waar hij in 2014 de Venia Docendi voor Scheikunde ontving. Van 2013 tot 2018 was hij universitair hoofddocent Macromoleculaire Chemie aan het Adolphe Merkle Institute van de Universiteit van Fribourg, gefinancierd door een prestigieus professoraat van de Zwitserse National Science Foundation.

Prof. Dr. med. Hendrik Tevaearai (EMBA HSG)

Prof. Dr. med. Hendrik Tevaearai (EMBA HSG)

Bestuurslid

Hendrik is algemeen en cardiovasculair chirurg, opgeleid in Lausanne en Bern, Zwitserland. Hij voerde zijn klinisch en laboratoriumonderzoek uit in deze steden en aan de Duke University, NC, VS. Hij is nu hoofd R&D van het academisch ziekenhuis in Bern, Zwitserland en werkt samen met verschillende nationale en internationale instituten, universiteiten en bedrijven. Hendrik droeg bij aan meer dan 120 wetenschappelijke publicaties, verwierf verschillende publieke en private subsidies en werd geëerd met verschillende nationale en internationale prijzen. Hendrik is vooral geïnteresseerd in technologieoverdracht en bezit 4 patenten. Hij is onlangs afgestudeerd als Executive MBA aan de universiteit van St-Gallen, Zwitserland.

Univ. Prof. Dipl. Eng. Dr. Mont. Clemens Holzer

Univ. Prof. Dipl. Eng. Dr. Mont. Clemens Holzer

Bestuurslid

Clemens studeerde polymeertechniek aan de Montan Universiteit Leoben, Oostenrijk, waar hij zijn Ph.D. behaalde. Hij begon zijn carrière bij het Zwitserse bedrijf Huber+Suhner als polymeerexpert en werd al snel projectingenieur in het onderzoekslaboratorium van het bedrijf. Later werd hij hoofd productie en uiteindelijk hoofd onderzoek en ontwikkeling. Gedurende al zijn jaren bij Huber+Suhner hield hij zich bezig met onderwijs en lezingen. In 2003 stapte hij over naar de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen Nordwestschweiz en in 2005 werd hij plaatsvervangend hoofd van het INKA – Institut für Nanotechnische Kunststoff-Anwendungen. In 2009 keerde hij terug naar Loeben als hoofd van het Polymer-Processing Institute.

Assoc. Prof. Dr. Alessandra Sutti

Assoc. Prof. Dr. Alessandra Sutti

Bestuurslid

Alessandra is universitair hoofddocent aan het Institute for Frontier Materials van de Deakin University in Australië. Alessandra voltooide haar bachelor- en PhD-studies in materiaalwetenschappen aan de Universita’ degli Studi di Parma in Italië. Sinds ze in 2006 naar Australië verhuisde, heeft Alessandra’s academische carrière zich gericht op het samenbrengen van verschillende wetenschapsgebieden om de ontwikkeling van nieuwe materialen en bijbehorende productieprocessen te ondersteunen, voor toepassingen zoals hoogwaardig textiel en biomedische apparaten. Haar algemene missie is om meer ‘circulariteit’ te brengen in de wereld van materiaalproductie. Alessandra leidt een multidisciplinair team van jonge onderzoekers met verschillende wetenschappelijke, professionele en culturele achtergronden. Haar onderzoeksteam heeft een grote bijdrage geleverd aan de Australian Research Council Hub for Future Fibers – een subsidie van meerdere miljoenen dollars met de industrie om industrieel relevant onderzoek te doen naar vezel- en textieltechnologieën.

Assoc. Prof. Dr. Paul Collins

Assoc. Prof. Dr. Paul Collins

Bestuurslid

Paul is universitair hoofddocent Design and Product Development aan de School of Engineering van Deakin University in Australië. Hij is afgestudeerd in werktuigbouwkunde en handelswetenschappen en heeft een PhD in engineering. Voordat hij zijn PhD aan Deakin afrondde, werkte Paul in de auto- en adviessector. Sinds het begin van zijn academische carrière heeft hij meerdere onderzoekssamenwerkingen ontwikkeld, voornamelijk gericht op sportkleding en technologiebedrijven. Paul leidt een multidisciplinaire groep onderzoekers en studenten die zich bezighoudt met biomechanica tot industrieel ontwerp met een overkoepelende focus op menselijke interactie met producten en artefacten. De focus kan worden samengevat als het snijvlak van technologie, ontwerp en mensen en uiteindelijk hoe we “betere producten ontwerpen”.

Assoc. Prof. Wey Yang Teoh

Assoc. Prof. Wey Yang Teoh

Bestuurslid

Wey Yang is universitair hoofddocent aan de Universiteit van Malaya. Hij behaalde zijn BE (Chemical, Hons. I) en PhD in Chemical Engineering aan de Universiteit van New South Wales (UNSW), Australië, respectievelijk in 2003 en 2007. Na twee jaar als Australian Postdoctoral Fellow (APD, toegekend door de Australian Research Council) vervolgde hij zijn onafhankelijke academische carrière aan de City University of Hong Kong als tenure-track Assistant Professor en Tenured Associate Professor. Zijn onderzoeksinteresses liggen bij het ontwerp van nanomaterialen en heterogene katalyse, waarbij hij zich richt op urgente energie- en milieugerelateerde problemen. Hij ontwikkelde onder andere geavanceerde katalysatoren voor het opwekken van waterstof uit zonne-energie, de reductie van koolstofdioxide, de valorisatie van biomassa en de bestrijding van microverontreinigingen in het milieu. Hij is tegelijkertijd Honorary Associate Professorship aan de UNSW en Erskine Fellow van de University of Canterbury, Nieuw-Zeeland. Hij is ook betrokken bij een startup in Hong Kong die zich richt op groene waterstoftechnologieën.

Dr. Irene Preis

Dr. Irene Preis

Bestuurslid

Irene studeerde geneeskunde aan de universiteiten van Tübingen en Bonn, Duitsland en promoveerde aan de universiteit van Bonn. Ze werkte in verschillende ziekenhuizen op de afdelingen anesthesiologie, spoedeisende geneeskunde, chirurgie en interne geneeskunde. Vervolgens specialiseerde ze zich in allergologie en milieugeneeskunde en werkte ze tot 2019 als basisarts in haar eigen praktijk. Sindsdien heeft ze talloze bedrijven geadviseerd over gezondheidskwesties en normen op de werkplek.

Dr. Thierry Pelet

Dr. Thierry Pelet

Bestuurslid

Thierry behaalde zijn PhD in moleculaire virologie in 1996 aan de Universiteit van Genève. Daarna werkte hij als senior wetenschapper in verschillende academische virologielaboratoria in Canada en Zwitserland. In 2005 richtte Thierry Viroblock SA op, een startupbedrijf dat een nieuwe antivirale aanpak ontwikkelde, waar hij tot 2016 CEO en CSO was. De Viroblock-technologie maakt nu deel uit van het portfolio van HeiQ. In 2017 werd Thierry projectleider voor HelloMask aan de EPFL (Swiss Federal Institute of Technology Lausanne), een project in wetenschappelijke samenwerking met Empa in St. In 2020 was hij medeoprichter van HMCare SA, een startupbedrijf dat een nieuw type transparant medisch masker ontwikkelt. Sinds april 2021 is hij CEO van het bedrijf.

Dr. Jochen Kenndoff

Dr. Jochen Kenndoff

Bestuurslid

Jochen is CEO van Dr. Kenndoff Creative Vet Solutions, dat zich sinds 2009 richt op de ontwikkeling van hoogwaardige wondverzorgingsproducten voor dieren. Als chemicus van opleiding promoveerde hij aan het Instituut voor Organische Chemie van de Ludwig-Maximilian-Universität in München. In 1991 begon hij zijn professionele carrière bij Beiersdorf AG, Hamburg, waar hij hoogwaardige professionele wondverzorgingsproducten ontwikkelde. In 1999 werd hij technisch directeur bij PT. Beiersdorf Indonesië. Vanaf 2003 werkte hij in senior onderzoeks- en ontwikkelingsfuncties op het hoofdkantoor van Beiersdorf, onder andere voor onderzoek en ontwikkeling van gezondheidsproducten voor consumenten. Tegelijkertijd voltooide hij in 2005 zijn MBA-studie aan de OUBS (Open University Business School) in het Verenigd Koninkrijk. Zijn huidige focus ligt op het verbeteren van behandelingsregimes voor wondgerelateerde ziekten bij dieren.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten?

Download voor meer informatie over de HeiQ Group onze uitgebreide bedrijfspresentatie