HeiQ verwelkomt Robert van de Kerkhof in de Raad van Bestuur

Robert voegt zich bij HeiQ met zijn uitgebreide ervaring in de textielindustrie nadat hij CSO en Board Member van Lenzing AG was.

HeiQ, een toonaangevend bedrijf in materiaalinnovatie en hygiënetechnologieën, is verheugd de benoeming aan te kondigen van Robert van de Kerkhof als Non-Executive Director, met ingang van 1 januari 2024 in het bestuur van HeiQ plc en als voorzitter van het Environmental, Occupation, Health & Safety and Sustainability Committee. Robert wordt ook benoemd in het bestuur van HeiQ AeoniQ Holding AG (in Zwitserland), een dochteronderneming van HeiQ plc.

Robert van de Kerkhof heeft meer dan 30 jaar ervaring in algemeen management en duurzaamheidsleiderschap en uitgebreide kennis van de textielindustrie, waaronder cellulosevezeltechnologie. Hij richtte PEPPER-i2 op, een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid en circulariteit. Robert is ook Chief Sustainability Officer en bestuurslid van Lenzing AG, een functie die hij sinds 2014 bekleedt. Robert zal Lenzing verlaat Lenzing en haar Raad van Bestuur op31. december 2023.

Robert sluit zich aan bij HEIQ AeoniQ™ omdat hij ervan overtuigd is dat de nieuwe HEIQ AeoniQ™ kunstmatige cellulosevezels (MMCF) een van de meest veelbelovende oplossingen zijn om de textielindustrie, die nu de op een na meest vervuilende ter wereld is, om te vormen tot een van de meest duurzame, door vezels op basis van fossiele brandstoffen zoals polyester overbodig te maken.

Robert heeft ook leidinggevende functies bekleed als president van het Oostenrijkse Vezelinstituut, president en bestuurslid van CIRFS – de Europese vereniging voor synthetische vezels, en voorzitter van de ReHubs Business Council voor Euratex, de stem van de Europese kleding- en textielindustrie. Uit deze functies blijkt eens te meer zijn sterke leiderschapservaring en expertise binnen de textielindustrie.

Esther Dale-Kolb, niet-uitvoerend bestuurder en voorzitter van HeiQ plc, licht toe:“Ik heet Robert van harte welkom in het bestuur van HeiQ als niet-uitvoerend bestuurder. Zijn uitgebreide ervaring en bewezen staat van dienst op het gebied van leiderschap, duurzaamheid en innovatie sluiten goed aan bij HeiQ’s visie voor de toekomst.”

Robert van de Kerkhof, HeiQ plc Niet-uitvoerend bestuurder (met ingang van1. januari 2024), licht toe: “Ik ben verheugd toe te treden tot de Raad van Bestuur van HeiQ. Ik heb er alle vertrouwen in dat het bedrijf op de juiste koers zit en ik kijk ernaar uit om het te helpen bij het ontwikkelen van innovatieve textieloplossingen die een positieve invloed hebben op de industrie. Ik ben er met name van overtuigd dat de nieuwe HeiQ AeoniQ™ MMCF-vezels van het bedrijf een van de meest veelbelovende oplossingen zijn om de textielindustrie koolstofvrij te maken en een pad naar netto nul voor merken te bereiken.”

 

Fotocredits: Karl Michalski