HeiQ, Pruex en Biowet Drwalew smeden baanbrekende samenwerking voor duurzame probiotische stalhygiëne in Polen

HeiQ, een toonaangevende leverancier van innovatieve synbiotische reinigingsoplossingen, kondigt met trots de exclusieve samenwerking aan met Biowet Drwalew, een specialist in diergezondheid en reinigingsproducten in Polen. Deze strategische samenwerking is bedoeld om het onderhoud van dierstallen in Polen te veranderen door sterker vee te bevorderen, de behoefte aan antibiotica te verminderen en kosteneffectief boeren mogelijk te maken, terwijl de vervuiling van lucht en water door de landbouw wordt teruggedrongen.

Biowet Drwalew is een gerenommeerde producent en distributeur van diergezondheids- en reinigingsproducten in Polen. Hun toewijding aan kwaliteit en uitmuntendheid heeft hen de exclusieve rechten opgeleverd voor de distributie van HeiQ Chrisal’s synbiotische stalproducten in Polen, onder de merknaam Bioval. Bioval producten zullen beschikbaar zijn voor dierenartsen en boeren in de Poolse landbouw, waardoor de normen voor dierverzorging verder worden verbeterd en de behoefte aan antibiotica wordt verminderd.

HeiQ Chrisal, een dochteronderneming van HeiQ Group, heeft als missie om onze wereld duurzamer te maken en minder vervuild door schadelijke chemicaliën en reactieve mineralen. De biologisch afbreekbare dierhygiëneproducten van HeiQ Chrisal, de baanbrekende ontwikkelaar en producent van 100% natuurlijke synbiotica, een gepatenteerde synergie van probiotica en prebiotica, zijn in lijn met het Green Deal-beleid van de EU dat onder andere tot doel heeft duurzame landbouwpraktijken te bevorderen en het gebruik van pesticiden te verminderen.

PruexHeiQ Chrisal, sinds 2017 de vertrouwde partner van HeiQ Chrisal in het Verenigd Koninkrijk, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van de revolutionaire synbiotische producten in de landbouwsector. Pruex staat bekend om hun expertise in producttoepassingen en biedt Biowet Drwalew uitgebreide training, zodat de synbiotische oplossingen van HeiQ Chrisal naadloos geïntegreerd kunnen worden. Pruex is opgericht met het doel een verstandig gebruik van antibiotica in de landbouw te garanderen en de milieuvervuiling tot een minimum te beperken. Door de omgeving waarin dieren worden gehouden te verbeteren, zoals het drogen van strooisel en het verbeteren van de lucht- en waterkwaliteit met behulp van de synbiotische producten van HeiQ Chrisal, helpt Pruex klanten om de behoefte aan antibiotica op hun boerderijen te verminderen.

Volgens Robin Temmerman, hoofd BU Life Sciences bij HeiQ, “De samenwerking met Biowet Drwalew betekent een sprong voorwaarts op het gebied van hygiëne voor productiedieren. We zijn toegewijd aan het leveren van eersteklas oplossingen die het welzijn van dieren en de duurzaamheid van het milieu verbeteren en we zijn blij dat Biowet Drwalew nu samen met ons aan deze missie werkt. Dit exclusieve contract versterkt HeiQ’s toewijding aan innovatie en duurzaamheid terwijl het onze aanwezigheid in de dierhygiëne sector uitbreidt. Het toont ook de toewijding van het bedrijf aan haar partners en investeerders, en zorgt voor voortdurende groei en succes.”

Boguslav Monczak, voorzitter van de Raad van Bestuur van Biowet Drwalew, verklaart: “Onze exclusieve samenwerking met HeiQ Chrisal sluit perfect aan bij onze missie om producten van topkwaliteit te leveren aan onze klanten. We zijn er trots op dat we deze geavanceerde oplossingen onder de merknaam Bioval naar Polen kunnen brengen.”

Aled Rhys Davies, directeur van Pruex Ltd, de drijvende kracht achter dit partnerschap, merkt op: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Biowet Drwalew uit te breiden en de innovatieve oplossingen van HeiQ Chrisal op de Poolse markt te introduceren, om zo het succes te herhalen dat we in het Verenigd Koninkrijk hebben behaald, met duizenden tevreden klanten. Samen zullen we de normen voor dierverzorging ten goede veranderen.”

Bewezen successen in synbiotische dierhygiëne

In 2021 won Pruex de UK Agritech Award voor het innovatieve gebruik van synbiotica van HeiQ Chrisal op een kippenboerderij. Dankzij de synbiotische stalreiniging zag de kippenboerderij een geoptimaliseerde eierproductie die 12.000 GBP per koppel bespaarde en zorgde voor een aanzienlijk verbeterde luchtkwaliteit voor dieren en mensen dankzij lagere ammoniakniveaus.

Een ander opmerkelijk succesverhaal: synbiotische waterbehandeling transformeerde niet alleen de activiteiten van een krokodillenboerderij, ook een klant van Pruex, nabij het Malawimeer in Afrika, maar veranderde ook het leven van de omringende gemeenschap. Dankzij de synbiotische waterzuiveringsoplossing zijn de zware chemicaliën die van oudsher werden gebruikt om krokodillenvijvers schoon te maken niet meer nodig en het voedselrijke water van de boerderij irrigeert nu 19 hectare land en ondersteunt drie aquacultuurvijvers. Deze duurzame oplossing zorgt voor extra inkomsten voor lokale kleine boeren, waardoor ze hun kinderen onderwijs kunnen geven en een consistente voedselbron voor hun gezinnen hebben.

Prestaties als deze illustreren het transformerende potentieel van HeiQ Chrisal’s synbiotische oplossingen voor dierverblijven en watersystemen, die nu ook beschikbaar zijn voor de Poolse landbouwindustrie.

 

Over Biowet Drwalew
Biowet Drwalew is een farmaceutisch bedrijf gevestigd in Drwalew, Polen. Het werd opgericht in 1928 en is een van de oudste en grootste veterinaire farmaceutische bedrijven in Polen. Het bedrijf produceert een breed scala aan diergeneesmiddelen, waaronder immunomodulatoren, antiparasitica, vaccins, voedingssupplementen en antibiotica. Biowet Drwalew produceert ook een verscheidenheid aan veterinaire instrumenten en apparatuur. Het bedrijf streeft ernaar producten en diensten van hoge kwaliteit te leveren om de gezondheid en het welzijn van dieren te verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.biowet-drwalew.pl/en

Over Pruex
Pruex is opgericht in 2016 in Wales, Verenigd Koninkrijk, en is een agrotechnologiebedrijf dat zich richt op het helpen terugdringen van antimicrobiële resistentie (AMR). Pruex werkt samen met boeren en consumenten om op bewijs gebaseerde strategieën te ontwikkelen om het gebruik van antibiotica te verminderen, zoals hen helpen om de bron van infecties op hun boerderijen te identificeren en hygiëne- en houderijpraktijken te implementeren om de introductie van infecties te beperken. Pruex is een toonaangevende vernieuwer op het gebied van AMR en heeft verschillende gepatenteerde technologieën ontwikkeld, waaronder een automatisch sproeisysteem dat het strooisel van kippen opdroogt en het ammoniakgehalte verlaagt. Het bedrijf heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder de inaugurele agri-tech prijs van het Agri-EPI Centre in 2021. Ga voor meer informatie naar pruex.myshopify.com