HeiQ onthult HeiQ Skin Care – een met probiotica verrijkte textieltechnologie

HeiQ brengt een 100% biobased en duurzame cosmetische afwerkingstechnologie voor textiel op de markt. De nieuwste toevoeging aan de HeiQ-portfolio benut de kracht van actieve probiotica en geselecteerde prebiotica om het microbioom van de huid te verbeteren, waardoor het grootste orgaan van de mens het mooiste wordt.

HeiQ, wereldwijd leider in textielinnovatie, kondigt met trots de lancering aan van de HeiQ Skin Care technologie voor ‘next-to-skin’ kleding en thuistextiel. Deze revolutionaire gepatenteerde technologie, 100% biobased en zorgvuldig ontworpen, markeert een belangrijke vooruitgang in textielinnovatie.

HeiQ Skin Care is een synbiotische textielfinish die gericht is op het bieden van een gebalanceerd microbioom voor een stralende huid, zelfs na herhaaldelijk gebruik en wassen van textiel. In tegenstelling tot conventionele producten maakt HeiQ Skin Care gebruik van prebiotica en probiotica die langzaam vrijkomen en naadloos zijn geïntegreerd in een biobased textielmatrix, waardoor de microbioomdiversiteit van de huid wordt verrijkt en langdurige cosmetische voordelen worden geboden.

De synergetische combinatie van prebiotica en probiotica, bekend als synbiotica, levert een kalmerende cosmetische huidbehandeling terwijl we ontspannen, werken of slapen. Probiotica herstellen en verbeteren niet alleen de natuurlijke balans van de huid, maar versterken ook het zelfherstellend vermogen. Synbiotica bevorderen huidvernieuwing, herstellen het evenwicht en verbeteren het uiterlijk, verminderen de tekenen van veroudering en creëren een gunstige omgeving voor de natuurlijke herstelmechanismen van de huid.

“HeiQ Skin Care betekent een sprong voorwaarts in textielinnovatie en combineert de kracht van probiotica en prebiotica om het microbioom van de huid en het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren. Het is een andere manier om onze belofte waar te maken om het leven van miljarden mensen te verbeteren, wat de kern is van alles wat we bij HeiQ doen.”zegt Mike Abbott, hoofd van HeiQ Textiles & Flooring Business Unit. “Onze technologie is een bewijs van HeiQ’s inzet om de grenzen te verleggen van wat textiel kan bereiken, en we zijn enthousiast om het te laten zien op ISPO München 2023.”

Een tweede huid die zorgt voor de eerste

Onze huid, het grootste orgaan van het menselijk lichaam, is de thuisbasis van een diverse gemeenschap micro-organismen die het huidmicrobioom wordt genoemd. Het speelt een cruciale rol in het behoud van een goede huidconditie en fungeert als een beschermende barrière tegen schadelijke stoffen. Verschillende factoren, zoals hormonen, voeding, roken, blootstelling aan het milieu en overmatige UV-straling, kunnen echter het evenwicht verstoren, wat leidt tot huidaandoeningen zoals uitslag, acne, psoriasis, rosacea, huidirritatie, roodheid, eczeem en geur. Het in balans houden van het microbioom van de huid is essentieel voor het behoud van de integriteit van de huid.

HeiQ Skin Care is geschikt voor alle textielvezels, zowel natuurlijke als synthetische, en kan worden toegepast op alle textielproducten die in direct contact komen met de huid. Deze veelzijdigheid maakt het een ideale keuze voor dagelijks gebruik – op het werk, tijdens het sporten, in de vrije tijd of als beddengoed zoals lakens en kussens.

Intensieve draagproeven tijdens de ontwikkelingsfase hebben aangetoond dat synbiotica (prebiotica en probiotica) consistent op de huid worden aangebracht, waardoor omstandigheden worden gecreëerd die een evenwichtig microbioom bevorderen.

Bezoek HeiQ op ISPO München 2023 om de toekomst van draagbare huidverzorging via textiel te ervaren. Ontdek hoe HeiQ Skin Care de manier van denken over textielinnovatie en welzijn gaat herdefiniëren. Ontmoet HeiQ in Hal C1 – Stand 501, in München Messe, Duitsland, op 28-30 november.