HeiQ neemt belangrijke regelgevende asset Tarn-Pure over

HeiQ wordt na de overname van Tarn-Pure de belangrijkste leverancier van elementair koper en zilver voor industriële hygiënetoepassingen die voldoen aan de regelgeving.

HeiQ Plc (XLON: HEIQ), een wereldmacht op het gebied van materiaalinnovatie en hygiënetechnologieën, kondigt aan dat HeiQ Materials AG, Zwitserland, een 100% dochteronderneming van HeiQ Plc, een overeenkomst heeft getekend voor de overname van alle aandelen van het Britse intellectuele eigendomsbedrijf Tarn-Pure Holdings Ltd (“Tarn-Pure”). Tarn-Pure beschikt over cruciale registraties van de EU en het Verenigd Koninkrijk voor de verkoop van metallisch koper en metallisch zilver voor gebruik in hygiënetoepassingen.

De COVID-19 pandemie veroorzaakte een hausse in hygiëneproducten, die HeiQ ondersteunde met haar eigen HeiQ Viroblock technologie. Nu de pandemie afneemt, richt de markt zich weer op duurzame hygiëneproducten. Als aanvulling op HeiQ’s bestaande aanbod van botanische antimicrobiële stoffen en probiotische reinigingsmiddelen, investeert HeiQ nu ook verder in kant-en-klare hygiënematerialen uit de natuur zelf: koper en zilver.

Als gevolg van wijzigingen in de regelgeving van de Europese Unie, waarbij verschillende synthetische biociden met een hoog volume, zoals zinkpyrithion, zilvernitraat en zilverchloride, geleidelijk worden afgeschaft, verwacht de markt een sterke groei in het gebruik van de veilige en effectieve antimicrobiële stoffen koper en zilver, die worden gebruikt in coatings, kunststoffen, textiel en waterzuivering. Met de overname van Tarn-Pure positioneert HeiQ zich als de belangrijkste leverancier van koper en zilver aan de bredere hygiëne-industrie.

HeiQ’s EVP Tom Ellefsen zei: “De HeiQ Group heeft al het meest duurzame aanbod van hygiënetechnologieën in Europa, met probiotische reinigingsmiddelen, plantaardige antimicrobiële stoffen en biociden op biologische basis. Met de toevoeging van het intellectuele eigendom van Tarn-Pure voor metallisch koper en metallisch zilver wordt HeiQ de leverancier voor de industrie op het gebied van duurzame hygiënetechnologieën. We kijken ernaar uit om al deze producten in het nieuwe jaar naar onze klanten te brengen.”