HeiQ en BekaertDeslee tekenen een exclusieve leveringsovereenkomst voor HeiQ Allergen* Tech

HeiQ Allergen* Tech zal een nieuwe en verbeterde generatie van Purotex, een product van BekaertDeslee, aandrijven via zijn exclusieve toepassing op matrastijk met als doel eindgebruikers een goede nachtrust te bieden.

HeiQ Materials AG is verheugd te kunnen aankondigen dat het een exclusieve leveringsovereenkomst heeft getekend met BekaertDeslee, ’s werelds toonaangevende specialist in de ontwikkeling en productie van matrasstoffen, matrashoezen en trendy slaapoplossingen, voor de levering van HeiQ’s onlangs gelanceerde HeiQ Allergen* Tech.

Onder deze overeenkomst krijgt BekaertDeslee de exclusieve wereldwijde rechten om HeiQ Allergen* Tech toe te passen op matrastijken, die gebruikt worden om matrassen af te dekken. HeiQ Allergen* Tech, dat in oktober 2022 werd gelanceerd, is een 100% biogebaseerde, natuurlijk afgeleide technologie die de blootstelling aan levenloze allergenen zoals huisstofmijt en allergenen van huisdieren vermindert met behulp van actieve probiotica.

Het heeft het Allergy UK Seal of Approval gekregen van de Britse Allergy Foundation na een beoordeling van de technologie. Daarnaast heeft een onafhankelijke certificering aangetoond dat HeiQ Allergen* Tech met succes 83,6% van de allergenen van katten(haren), 76,5% van de allergenen van honden(haren) en 96,6% van de allergenen van huisstofmijt vermindert.

Carlo Centonze, medeoprichter en CEO van HeiQ Group, zegt: “We zijn verheugd dat we dit contract met een partner van wereldklasse hebben binnengehaald, slechts enkele weken na de lancering van HeiQ Allergen* Tech. Dit bewijst eens te meer dat we in staat zijn om nieuwe technologie, waar wereldwijd veel vraag naar is, te ontwikkelen en snel te commercialiseren. Matrassen zijn slechts een van de vele gebieden in de miljardenmarkt voor thuistextiel waar HeiQ Allergen* Tech kan worden toegepast en we bouwen aan onze pijplijn van mogelijkheden in gebieden zoals tapijt, meubels en beddengoed. Hygiëne blijft een kerntaak voor HeiQ en dit nieuwste product helpt onze positie als toonaangevende leverancier van op de natuur gebaseerde hygiëneoplossingen te verstevigen. Met meer dan 90% van de slaapkamers in de VS die drie of meer detecteerbare allergenen hebben, stelt deze samenwerking met BekaertDeslee ons in staat om het leven van mensen aanzienlijk te verbeteren, wat centraal staat in ons doel.”

Frédéric Beucher, CEO van BekaertDeslee, zei:

“Als ’s werelds toonaangevende specialist in de ontwikkeling en productie van matrastextiel heeft BekaertDeslee een speciale verantwoordelijkheid om de markt te voorzien van innovatieve oplossingen die een antwoord bieden op reële problemen. Deze nieuwe technologie zal bijdragen tot onze inspanningen om duurzame producten te introduceren die betere voorwaarden bieden voor een goede nachtrust. We zullen deze exclusieve technologie commercialiseren onder ons bekende Purotex merk, door de nieuwe generatie van onze producten Purotex+ powered by HeiQ Allergen* Tech te noemen.”

 

* Levenloze allergenen zoals huisstofmijt en allergenen van huisdieren.

 

Over BekaertDeslee

BekaertDeslee is ’s werelds toonaangevende specialist in de ontwikkeling en productie van geweven en gebreide matrastextielen en -hoezen. We hebben meer dan 3900 mensen in dienst en realiseren een omzet van 400 miljoen EUR. Onze 9 business units zijn wereldwijd verspreid over 24 locaties op 5 continenten. Het hoofdkantoor van BekaertDeslee bevindt zich in Waregem, België en we zijn een portefeuillemaatschappij van de toonaangevende Duitse familiale participatiemaatschappij Haniel. Het bedrijf heeft een indrukwekkende groei gekend en gaat op dit spoor verder met verdere organische groei en geplande overnames.