HeiQ AeoniQ™ wordt voor het eerst een kledingstuk door HUGO BOSS

HUGO BOSS onthult het eerste poloshirt dat 87% polyester vervangt door HeiQ AeoniQ™ vezel

HeiQ kondigt aan dat het Duitse premium modebedrijf HUGO BOSS vandaag het eerste product onthult dat gemaakt is met HeiQ AeoniQ™vezel – een naadloos high-performance poloshirt.

Hiermee markeert het bedrijf een mijlpaal binnen het partnerschap dat de vervanging van synthetische vezels mogelijk maakt om hun impact op de planeet te verminderen. Het product is gemaakt van 87% HeiQ AeoniQ™, een revolutionair cellulosehoudend garen gemaakt van gecertificeerde houtpulp, een van de vele hernieuwbare grondstoffen waarvan het gemaakt kan worden, met dezelfde prestatie-eigenschappen als polyester.

Dit nieuwe model maakt deel uit van de BOSS Green collectielijn, ontworpen voor stedelijke omgevingen met de bekende prestatiegerichte kwaliteiten van BOSS en gedragen door de Italiaanse tennisser Matteo Berrettini.

De eerste Innovation Drop van het poloshirt is in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar in de wereldwijde eCom van HUGO BOSS: https://www.boss.com/boss-heiq-aeoniq-polo-shirt-for-him

Voor Carlo Centonze, CEO van HeiQ, “Deze eerste drop van HUGO BOSS maakt de droom om polyester te vervangen voor een duurzamer alternatief tastbaar met behoud van alle eigenschappen die synthetische vezels zo wijdverbreid hebben gemaakt. Tot vandaag noemden we HeiQ AeoniQ™ een project. Vanaf nu is het een merk dat de belofte van duurzaamheid en echte circulariteit waarmaakt ten gunste van de Planeet.”

Voor HUGO BOSS is de spannende samenwerking met HeiQ weer een belangrijke mijlpaal op weg om wereldwijd het toonaangevende technologiegedreven modeplatform te worden. In overeenstemming met hun gedurfde missie ‘We Love Fashion, We Change Fashion’, zal deze baanbrekende technologie HUGO BOSS in staat stellen om innovatie en duurzaamheid verder te stimuleren in het hele aanbod van hun merken, en zo een meetbare impact hebben op het milieu en de maatschappij.

Verandering in de textielindustrie begint hier

HeiQ AeoniQ™ is een duurzamer, circulair en gesloten cellulose textielgaren.

Stoffen gemaakt van dit hoogwaardige garen doen niet onder voor conventionele stoffen zoals polyester en nylon dankzij de treksterkte, elasticiteit en slijtvastheid van het garen.

Tegelijkertijd laten ze ook een aanzienlijk betere ecologische voetafdruk zien. Terwijl polyester- en nylonvezels worden geproduceerd uit niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen, waardoor de textielindustrie wereldwijd de op een na grootste vervuiler is, wordt HeiQ AeoniQ™-garen gemaakt van cellulose, een hernieuwbare grondstof die de transformatie van een hele sector mogelijk maakt.

Wijdverspreide toepassing van HeiQ AeoniQ™ kan helpen om de atmosfeer koolstofvrij te maken, verdere vervuiling van water door microplastic te voorkomen en landbouwgrond te behouden.