Biogebaseerde HeiQ technologieën zorgen voor betere slaap

HeiQ’s biogebaseerde textieltechnologieën zullen laten zien hoe ze de slaapomgeving ten goede kunnen veranderen en tegelijkertijd tegemoet kunnen komen aan de toenemende vraag naar duurzame oplossingen die in harmonie zijn met de natuur.HeiQ Skin Care, HeiQ Allergen* Tech, HeiQ Cool en HeiQ Mint worden begin januari gepresenteerd op de Heimtextil beurs in Frankfurt.

HeiQ, een wereldleider in textielinnovatie, presenteert een complete set op maat gemaakte textieltechnologieën die helpen de slaapomgeving te verbeteren. Het onderwerp is “Beter slapen”. Daarom introduceert HeiQ een reeks innovatieve producten die zijn ontworpen om de kwaliteit van een comfortabele nachtrust te verbeteren door middel van duurzame en biogebaseerde oplossingen.

Volgens een recente studie van de School of Architecture van de Victoria University of Wellington (Nieuw-Zeeland) “brengen mensen thuis meer dan 50% van hun tijd door in de slaapkamer”. Een ander onderzoek van het Fatigue Countermeasures Laboratory, NASA Ames Research Center (Verenigde Staten), concludeerde dat Slaap is cruciaal voor de gezondheid en het functioneren overdag. Om optimaal te kunnen slapen, moeten mensen toegang hebben tot een slaapomgeving die hen in staat stelt om kwaliteitsvolle slaap te bereiken.” Dit zijn sterke aanwijzingen dat we slaap moeten behandelen met het hoogste belang dat het verdient.

HeiQ’s toewijding aan het bieden van een optimale slaapomgeving komt overeen met dit inzicht, door ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot kwaliteitsslaap zonder externe verstoringen, met behulp van biologisch geproduceerde ingrediënten die met onze natuur samenwerken en er niet tegenin gaan.

Wat er tijdens de slaap gebeurt, verandert de tijd dat we wakker zijn

Mike Abbott, hoofd van de business unit HeiQ Textiles & Flooring, merkt op: “HeiQ heeft een manier ontwikkeld om textieltechnologieën om te zetten in slaapverbeterende elementen door middel van een innovatieve benadering van biogebaseerde ingrediënten, waarbij de voordelen ervan worden verwerkt in beddengoed en huishoudtextiel. We zijn er trots op dat we ze samen met onze merkpartners kunnen presenteren op Heimtextil, de toonaangevende vakbeurs op dit gebied.”

De paradepaardjes van deze positieve verandering zijn de 100% biogebaseerde cosmetische technologie HeiQ Skin Careen de op planten gebaseerde deodorant HeiQ Mint (plantaardige frisheid), de koeloplossing met tweevoudige werking HeiQ Coolen HeiQ Allergenen Tech dat de blootstelling aan levenloze allergenen vermindert door middel van actieve probiotica. Deze innovaties op biologische basis zullen de slaapervaring herdefiniëren en bijdragen aan het algehele welzijn.

HeiQ Skin Care is de meest recente toevoeging aan HeiQ’s portfolio – een synbiotische textiele finish die een gebalanceerd microbioom bevordert voor een stralende huid. In tegenstelling tot conventionele producten maakt HeiQ Skin Care gebruik van pre- en probiotica die geïntegreerd zijn in een biogebaseerde matrix, wat langdurige cosmetische voordelen biedt. Het is met name geschikt voor producten die lang en direct in contact komen met de huid, zoals kussenslopen, dekbedovertrekken of lakens, en fungeert als een cosmetische verzorgingssessie tijdens het slapen.

Bezoekers van Heimtextil 2024 kunnen zien hoe deze technologieën worden toegepast op producten van HeiQ merkpartners zoals Marks & SpencerZe laten een dekbed zien dat is uitgerust met HeiQ Allergen Tech, John Lewis met een kussen dat is verbeterd met HeiQ Mint voor een langere versheid en American Textile Companymet een matrasmatras verrijkt met HeiQ Allergen Tech.

Bezoek HeiQ op Heimtextil 2024, 9-12 januari, in hal 11.0, stand 60, Messe Frankfurt (Duitsland), om de toekomst van de slaapomgeving zelf te ervaren. Sluit je aan bij HeiQ om beter te slapen dankzij HeiQ’s innovatieve biogebaseerde technologieën.

*Alleen levenloze allergenen.