Beste x HeiQ AeoniQ™ Eerste wereldwijde stoffenlancering op Milano Unica

De Italiaanse fabrikant van eersteklas textiel Beste is de eerste partner in zijn sector die HeiQ AeoniQ™ eindeloos circulaire cellulosevezels opneemt in zijn portfolio van hoogwaardige stoffen.

Beste x HeiQ AeoniQ™ kondigen hun strategische partnerschap aan met de lancering van een capsule in de CARPINI collectie op Milano Unica. De stoffen, waaronder HeiQ AeoniQ™, zijn gemaakt door de Italiaanse textielfabrikant Beste, die bekend staat om het leveren van high-end stoffen voor premium en luxe merken.

De innovatieve stoffen capsulecollectie voor S/S 24 omvat 12 artikelen gemaakt met 100% HeiQ AeoniQ™, linnen en HeiQ AeoniQ™ mengsels, en katoen en HeiQ AeoniQ™ mengsels in verschillende verhoudingen.

De collectie heet FLOW, wat te maken heeft met de beweging van water en lucht om in harmonie te zijn met de balans en het ritme van de natuur, met een kleurenpalet dat bestaat uit hooi, zwart, water, karamel, violet, stof, denim, limoen en kobalt.

Met dit initiatief wordt Beste de eerste partner die de HeiQ AeoniQ™ vezel opneemt in zijn portfolio van actieve stoffen, en ook in zijn Tessuteka, de bibliotheek waarin alle stoffen worden bewaard die het bedrijf sinds 1993 heeft geproduceerd.

Voor Carlo Centonze, CEO van HeiQ “is de samenwerking met Beste volledig logisch voor alle waarden die HeiQ AeoniQ™ belichaamt en die we beiden delen, namelijk haar inzet voor circulaire ethiek, het in praktijk brengen en bevorderen van duurzaamheid, en het hebben van een positieve impact op het milieu, terwijl het ook nieuwe zakelijke kansen creëert die de markt en de Planeet zo dringend nodig hebben.”

Volgens Giovanni Santi, CDA-voorzitter van Beste: “Beste SpA is sterk toegewijd aan het ontwikkelen van een positieve en verantwoordelijke impact op het milieu en het sociale weefsel waar het door omringd wordt. Om aan dit precieze criterium te voldoen, gebruiken we HeiQ AeoniQ™, een nieuwe biologisch afbreekbare vezel ontwikkeld door HeiQ, een Zwitsers chemisch bedrijf dat Beste’s vaste partner is in deze onmisbare groene revolutie. De introductie van HeiQ AeoniQ™, namelijk een vezel die van nature cellulose is maar met eigenschappen en prestaties die vergelijkbaar zijn met die van polyester, betreft een belangrijke stap in de vermindering vanCO2-uitstoot en kunststoffen. Het is niet alleen een verantwoorde keuze, maar het gaat ook om een precieze en moedige positionering in de voortdurende strijd ten gunste van onze planeet door te beginnen bij textielinnovatie.”

Beste’s ontwerper Marco Burroni voegde hieraan toe: “Door HeiQ AeoniQ™ vezel te gebruiken, creëren we niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk textiel, maar verleggen we ook de grenzen van textielontwerp. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om te innoveren en de grenzen van de mode-industrie te verleggen, terwijl we ook zorg dragen voor onze planeet.”

De nieuwe Beste x HeiQ AeoniQ™ stoffen worden getoond op de stand van Beste tijdens de vakbeurs Milano Unica, van 31 januari tot en met 2 februari in Milaan, Italië (Fiera Milano, IdeaBiella, hal 20, stands E14 – E16).

Over Beste

Van het garen tot het afgewerkte kledingstuk. Beste Spa – Benefit Company groeit sinds 1992. Het bedrijf legt zich toe op de productie van textiel en kleding van hoge kwaliteit. Als onderdeel van de bedrijfsverplichting zorgt Beste ervoor dat de volledige productieprocessen milieuvriendelijk zijn in een volledig transparante toeleveringsketen. Elk proces wordt gevolgd om alle klanten en consumenten een onmiddellijk en volledig traceerbaar inzicht te geven in onze productieketenactiviteiten. Het doel is om een volledige verticale en gecontroleerde productieketen te creëren. Beste, een hoeksteen van de Made in Italy textielcultuur, promoot duurzame praktijken en verantwoord gebruik van hulpbronnen volgens zijn engagement voor circulaire ethiek. Een ethische benadering die het bedrijf helpt om afval en negatieve impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd nieuwe zakelijke kansen te creëren. Ga voor meer informatie naar www.beste.it