BekaertDeslee’s Purotex+ powered by HeiQ Allergen* Tech wint Interzum Award

HeiQ, een toonaangevende leverancier van duurzame textiel- en materiaaltechnologieën, kondigt met trots aan dat de HeiQ Allergen* Tech het bekroonde product Purotex+ van wereldleider BekaertDeslee van energie heeft voorzien. De innovatieve oplossing voor matrastijk won de Interzum Award in de categorie “Hoge Productkwaliteit”, één van de zes prijzen die BekaertDeslee kreeg van deze prestigieuze vakbeurs.

Purotex+ powered by HeiQ Allergen* Tech is een baanbrekende oplossing voor het verminderen van de blootstelling aan allergenen in beddengoed. De technologie maakt gebruik van actieve probiotica om de blootstelling aan allergenen te verminderen, waaronder huisstofmijt en allergenen van huisdieren. HeiQ Allergen* Tech heeft het ‘Seal of Approval’ van Allergy UK ontvangen en onafhankelijke tests hebben aangetoond dat het de blootstelling aan levensechte allergenen met wel 96,6% vermindert, waardoor het een zeer effectieve oplossing is voor mensen met een allergie.

De Interzum Award erkent uitzonderlijk design en innovatie in de meubelindustrie. Purotex+ werd voor de award geselecteerd uit 280 inzendingen uit 25 landen. De jury prees het ontwerp van het product, de innovatieve kenmerken en de bijdrage aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met allergieën.

“We zijn erg blij dat Purotex+ powered by HeiQ Allergen* Tech de Interzum Award heeft gewonnen”, zegt Demet Tunç, Executive Vice President & Chief Marketing Officer bij BekaertDeslee. “Deze prijs is een bewijs van de innovatieve en duurzame oplossingen die we onze klanten bieden en we zijn er trots op dat we met HeiQ samenwerken om deze technologie op de markt te brengen.”

Carlo Centonze, CEO van HeiQ, voegde hieraan toe: “Deze erkenning benadrukt het belang van onze missie om innovatieve oplossingen te creëren die consumenten en het milieu ten goede komen. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met BekaertDeslee voort te zetten om duurzame en effectieve oplossingen op de markt te brengen en tegelijkertijd het leven van miljarden mensen te verbeteren, op een weg die al in 2013 begon toen hetzelfde bedrijf de Interzum Award won voor het toepassen van HeiQ ADAPTIVE op matrastijken.”

BekaertDeslee’s Purotex+ powered by HeiQ Allergen* Tech is nu beschikbaar en kan gevonden worden in beddengoedproducten van toonaangevende merken.

* Levenloze allergenen zoals huisstofmijt en allergenen van huisdieren.